Kiitele-etusivu
Perustiedot
Logo
Lehdistö
Yhteystiedot

OSALLISTUJAT
Leiriläiset
Vartionjohtajat
Lpk-yhteyshenkilöt
Lippukunnat

LEIRILLÄ
Alaleirit
Leirihyttynen
Ohjelma
Huolto
Muonitus
Turva
Tiedotus

TEKIJÄT
Leirin organisaatio
Rekrytointi
Staabin sivut

MUUTA
SuMen keskustelupalsta

Suomen Metsänkävijät

LEHDISTÖ

Lehdistötiedote 6.4.2006


Kiitele 2006 Suomen Metsänkävijöiden talvileiri


Suomen Metsänkävijä-lippukunnat järjestävät yhteisen talvileirin Taivalkoskella pääsiäisenä 13.-18.4.2006. Leirille osallistuu 16 lippukunnasta 300 partiolaista, jotka opettelevat ja harjoittelevat talvisessa metsässä erätaitoja sekä yöpyvät kaminateltoissa.

Suomen Metsänkävijät on kahdenkymmenenkolmen Metsänkävijä-nimisen partiolippukunnan yhteistyömuoto virallisten partiopiirirajojen ulkopuolella. Eri puolilla Suomea toimivat Metsänkävijät eli Mänkijät tunnistaa sinivalkoisista partiohuiveista.

Leirin teemana selviytyminen talvella

Mitä talvileiri olisi ilman lunta? Leirin nimikin, Kiitele, tarkoittaa kevyttä pakkaslunta. Puolustusvoimien Maijanlammen harjoitusalueella on todennäköisesti lunta sekä erinomainen leirialue. Paikalla valmiit tilat mm. muonitusten järjestämistä varten.

Leirin ohjelma keskittyy talvisiin erätaitoihin. Talvella retkeilyyn tulee varustautua huolella, hangessa on hankala tarpoa ilman sopivia välineitä, nuotion sytyttäminen on vaikeampaa kuin kesällä ja energiaa kuluu pakkasessa paljon. Talvileirillä voidaan harjoitella näitä taitoja oikeassa ympäristössä ja opastettuina.

Leiriläiset ovat 10-16 vuotiaita vartiolaisia, jotka toimivat leirillä yhden telttakunnan muodostamissa ryhmissä. Leirin ohjelman järjestäminen on jaettu osallistuvien lippukuntien kesken. Organisaation tiimit puolestaan on koottu kaikkien lippukuntien johtajaikäisistä partiolaisista.

Leirille osallistuvat partiolippukunnat

Lisätietoja

Leirin kotisivut http://kiitele.partio.net/

Suomen Metsänkävijät http://metsankavijat.partio.net/

Leirilehden 1. nro http://kiitele.partio.net/tiedostot/mankija_kiitele_www.pdf

Leirin tiedottaja
Paula Meuronen

Leirille voi tulla vierailemaan ottamalla yhteyttä tiedottajaan. Suositeltava vierailuajankohta on esimerkiksi sunnuntai klo 14-16, jolloin ohjelmassa on talviliikkumista ja -kisailua.

Tiedote PDF-tiedostona.<kiitele2006(at)partio.net>